Звукознімач ORTOFON Quintet Blue

Код: 6113
Виробник: ORTOFON
Цена: 22058 грн

Головка звукознімача, тип: МС, вихідна напруга: 0,5 мВ, діапазон частот: 20 – 25000 Гц, притискна сила: 2,1 – 2,5 г, вага: 9 г.

Модель Ortofon Quintet Blue входить до лінійки MC Quintet, яка включає п'ять головок звукознімача з рухомою котушкою і однаковою формою корпусів. Кожна модель має свій колір (згідно з назвою), характер звукової подачі та відповідає високим стандартам компанії Ortofon, мета якої полягає у забезпеченні максимально точного звучання без фарбування.

Синій корпус MC-картриджа Ortofon Quintet Blue виконаний з удароміцного матеріалу АБС (ABS), який є термопластом на основі акрилонітрилу, бутадієну та стиролу. АБС-пластик відрізняється легкою вагою та стійкістю до подряпин. Його також зручно використовувати для лиття під тиском. Корпус має алюмінієву раму з різьбовими отворами під гвинти для кріплення до шелла тонарма.

Компанія Ortofon позиціонує цю модель як добре збалансований картридж, який забезпечує більш рівне відтворення в порівнянні з головкою звукознімача Quintet Red і в той же час має більш помірну динаміку, ніж, наприклад, модель Quintet Bronze. В Ortofon Quintet Blue використовується алюмінієвий голкотримач та алмазна голка з еліптичним профілем. Для отримання необхідного рівня вихідного сигналу конструкції задіяні потужні магніти, виконані з рідкісноземельного металу (неодим). Внутрішній імпеданс становить лише 7 Ом, а це означає, що дана модель менш чутлива до навантаження і тому сумісна з великою кількістю попередніх підсилювачів та трансформаторів, що підвищують. Для намотування котушки застосовується високоякісний дріт, виконаний з очищеної безкисневої міді (99.99%).

Прямі кути та лінії корпусу, виріз у передній частині, що відкриває доступ до голкотримача, а також велика відстань між поверхнею вінілового диска та нижньою частиною головки звукознімача сприяють швидкому та зручному настроюванню Ortofon Quintet Blue.

Модель має вихідну напругу в 0,5 мВ і здатна точно відстежувати доріжку вінілової пластинки. Показник поділу каналів знаходиться на досить високому рівні, а оптимальна притискна сила становить 2,3 г. Для максимального розкриття потенціалу картриджа рекомендується використовувати фонокоректори з імпедансом навантаження, що перевищує 20 Ом.

Головка звукознімача Ortofon Quintet Blue демонструє глибокий, відкритий, детальний, динамічний та ритмічний саунд з чудовою роздільною здатністю, артикулованим басом та широкою сценою. Модель чудово справляється з будь-якими музичними жанрами.