Звукознімач ORTOFON 2M Blue

Код: 6086
Виробник: ORTOFON
Цена: 11275 грн

Тип MM, Діапазон частот 20 Гц – 20 кГц, Голка алмазна, заточування Nude Elleptical, радіус 8/18 мкм, Колір корпусу синій, Імпеданс 1,3 кОм, Індуктивність 700 мГн, Вага 7,3 г (разом із тримачем)

Звукоснімач з рухомим магнітом (ММ-типу) Ortofon 2M-Blue був розроблений спільно з датською компанією MollerJensen Design - вона також брала участь у створенні топових MC-головок фірми Jubilee та Kontrapunkt. Ідеєю була створення картриджа, своєю формою що нагадувала грані діаманта, що відбивається під час руху по канавці платівки. У назві картриджа обігруються дві ідеї, підкреслений зв'язок із сучасними тенденціями, звідки і з'явилася цифра 2, а також належність даних картриджів до типу рухомих магнітів (Moving Magnet) MM, тобто двох «М». Картриджі серії 2M призначені для точного і чіткого відтворення музичного матеріалу з вінілової платівки.

Солідна і в той же час елегантна серія 2M демонструє чудову комбінацію витонченої форми та технічної досконалості. Ця серія була спроектована за найвищими стандартами і відповідає жорсткій політиці компанії Ortofon, спрямованої на забезпечення найточнішого та найзабарвленішого відтворення. Створив серію беззмінний розробник Ortofon Пер Уінфілд, що приклав руку до більшості головок Ortofon, випущених в останні 30 років. Голка головки звукознімача Ortofon 2M Blue має еліптичне заточування (nude elliptical) алмазного кінчика. Оптимізований дизайн картриджа дозволяє здійснити швидке кріплення, а вага і розмір спроектований з урахуванням використання, практично у всіх програвачів вінілових дисків. На картридж можливе встановлення змінної голки.

Головка Ortofon 2M-Blue має більш високі технічні параметри, ніж початкова модель даної серії, Red, однак має дуже вигідне співвідношення якості і ціни. Зокрема, звукознімач має покращений поділ стереоканалів (25 дБ) та розширений до 25 кГц діапазон ВЧ. Ortofon 2M-Blue оснащена алмазною голкою з покращеним еліптичним заточенням, що забезпечує точне відстеження звукової доріжки на платівці. Як і всі головки серії, 2M-Blue має ефективну електромагнітну систему, що забезпечує рівень вихідного сигналу 5,5 мВ. Це робить програвачі, оснащені цим звукознімачем, сумісними з різними моделями фонокоректорів, у тому числі і вбудованих в інтегральні підсилювачі та AV-ресивери.