Інтегральний підсилювач Rega Brio

Код: 3352
Виробник: Rega
Цена: 27340 грн

Інтегральний стерео підсилювач, потужність: 2x50 Вт (8 Ом), 2x73 Вт (4 Ом), ММ/МС-фонокоректор, антивібраційна конструкція, пульт ДК, розміри: (ШхВхГ) 216 х 78 х 345 мм, вага 5,1 кг колір чорний

Відомий англійський виробник Rega продовжує розвивати лінію компонентів «половинного» формату. На зміну популярному інтегральному підсилювачу Brio-R прийшов перероблений варіант – Rega Brio. По суті це зовсім новий підсилювач, хоча основні зовнішні риси збереглися. Оновлений Brio виконаний в елегантному алюмінієвому корпусі, що складається з масивних металевих боковин (за сумісництвом – радіаторів охолодження), які з'єднані нижньою та верхньою кришками. На передній панелі з «рояльного» чорного пластику розміщено кнопку включення, гніздо для підключення навушників, кнопку перемикання входів і ручку регулятора гучності. Вихідний каскад і блок живлення явно оптимізовані для восьмиомної акустики. Тому 8 Ом – це оптимум, 6 Ом – нормально, 4 Ом – компроміс із обмеженням максимальної потужності.

Засновник Rega і одночасно її незмінний головний інженер Рой Ганді складні та дорогі схемотехнічні рішення застосовує лише в тих випадках, коли без них просто не обійтися, приділяючи основну увагу ретельному підбору компонентів та вивіреній топології монтажу. Так, комутатор входів реалізований на електромагнітних реле, регулятор гучності – класичний потенціометр із моторним приводом. Новий Brio отримав повністю оновлену розведення силових та сигнальних провідників, окремий підсилювач для навушників та нові операційні підсилювачі у лінійних ланцюгах та схемі фонокоректора.

Принципова схема підсилювача також зазнала істотних змін порівняно з попередньою моделлю. Для нього було розроблено зовсім нову материнську плату. Після попереднього посилення сигнал потрапляє на драйверний каскад з струмовим виходом, що працює в класі А, а потім на складові транзистори Sanken, для яких забезпечений оптимальний температурний режим. Для покращення розв'язки малосигнальних та сильноточних каскадів застосовані роздільні джерела живлення. Приймач сигналів дистанційного керування, комутатор входів і привід регулятора гучності також мають власне джерело живлення. Зайве говорити, що всі конденсатори у сигнальних ланцюгах – плівкові.

Підсилювач оснащений входом для програвача вінілу, чотирма лінійними входами та виходом на рекордер. Вбудований коректор RIAA призначений для роботи з головками типу ММ , для головок MC знадобиться зовнішній узгоджуючий трансформатор. Акустичні термінали – універсальні, приймають «банани», «лопаточки» та голий провід. На "животі" є роз'єм для заземлення апарату та/або для підключення "земляного" дроту від програвача вінілу. У комплект програвача входить пульт дистанційного керування.

Звучить новинка м'яко та витончено, середній регістр нагадує звучання лампових підсилювачів – соковито та прозоро, не втрачаючи жодної важливої музичної деталі. Верх точний, чистий, транзисторні нотки не виявляються. Нижній регістр відпрацьований відмінно. Тональний баланс загалом майже ідеальний, як з лінійних входів, так і через коректор. Записи на вінілі звучать живо і натурально, найімовірніше - через природний дефіцит найнижчих частот. Тому джерело живлення не навантажується надмірно, динаміка не страждає.

Сцена чудова, особливо на невеликих та середніх рівнях гучності. Масштаб дотримується, ешелонування по висоті та глибині передається без спрощення. Чудові особливості запису, аж до розташування мікрофонів. Найзручніша зона – положення ручки регулятора гучності «від десяти до дванадцяти». До цих меж характер звучання постійний, з подальшим збільшенням гучності сцена дещо втрачає глибину, а тональний малюнок трохи спрощується.

Резюме: підсилювач поєднує у звучанні всі фамільні ознаки Rega – достовірну, але водночас делікатну та багату подачу у широкому діапазоні, вірну сцену, впевнену динаміку. Недарма він уже отримав у 2017 році престижні нагороди: Hi Fi Choice присудив «Вибір редактора», EAR назвав його найкращою покупкою, а What Hi-Fi ? просто дав п'ять зірок із п'яти.


Характеристики Rega Brio

  • Потужність 2 х 50 Вт (8 Ом), 2 х 73 Вт (4 Ом)
  • Діапазон частот (-3 дБ) 15 Гц – 40 кГц
  • Чутливість входів 100 мВ (Phono), 210 мВ (Input 2 - 5)
  • Виходи Record (RCA)
  • Посилення 27 дБ
  • Вхідний опір 47 кОм
  • Опір навантаження ММ-фоносекції 47 ком
  • Енергоспоживання 195 Вт
  • Розміри 216 х 78 х 345 мм
  • Маса, кг 5.1

Характеристики Інтегральний підсилювач Rega Brio

входи/виходи
Виходи 1 х вихід на навушники, 1 х для запису (REC), на 1 пару АС
Входи Phono (фонокоректор), 4 x лінійний (RCA)
додатково
Блок живлення тороїдальний трансформатор, ємність конденсаторів: 10 000 мкФ
Габарити (Ш х В х Г) 215 х 80 х 270 мм
загальне
Вага 5,6 кг
Колір Чорний
Країна (Головний офіс) Японія
Пульт ДУ так
Функції / можливості Вбудований фонокоректор
загальне
Діапазон частот 15 Гц - 40 кГц
Клас підсилювача Hi-Fi
Потужність підсилювача 2х50 Вт (8 Ом), 2x73 Вт (4 Ом)
Схемотехніка напівпровідниковий
Тип звукознімача MM/MC
Тип підсилювача Інтегральний підсилювач
особливості
Антивібраційне шасі так
фізичні характеристики
Споживана потужність 195 Вт