Акустична система KLIPSCH Cornwall III walnut

Код: 2186
Виробник: Klipsch
Цена: 282750 грн

підлогова, пасивна, фазоінверторного типу, призначення: моніторний гучномовець, матеріал корпусу: MDF, 100 Вт, 102 дБ, 34-20000 Гц, 643x908x394 мм

Рупорні акустичні системи Klipsch Cornwall III є покращенням знаменитої легендарної Hi-End акустики Klipsch Cornwall, розробленої в 1959 році (які були призначені для встановлення в кутах кімнати (corner) або біля стін (wall), що відповідає назві моделі) і що випускалася до 1990 року, що є своєрідним рекордом довголіття АС.

На численні прохання шанувальників акустики Klipsch (штаб-квартира Klipsch виявилася буквально заваленою листами невдоволених аудіофілів всього світу, що вимагають негайно повернути їхню «улюбленку» на прилавки) компанія відновила в 2006 році виробництво акустичних систем нова III.

Компанія Klipsch розробила нову покращену модель Cornwall III, яка, як стверджується, завдяки використанню нових динаміків, за звуковими якостями значно покращила та перевершила свій прототип. Це трисмугова АС, оснащена новими випромінювачами для середніх та високих частот з титановими дифузорами та рупорним навантаженням, а також величезним 36-сантиметровим басовиком з аудіофільним тканинним підвісом та дифузором із композитного волокна. Діапазон робочих частот Cornwall III становить 34 Гц - 20 кГц, чутливість 102 дБ (за цим показником нова АС не поступається знаменитим "цілком рупорним" колонкам Klipshorn), і колонки здатні розвинути воістину ураганний звуковий тиск в 119 дБ. Лаковане зовнішнє оздоблення колонок Klipsch Cornwall III може бути чорною, а також виконане вишневим або горіховим деревом.

Рупорні Klipsch Cornwall III є чудовою акустикою для роботи з ламповими підсилювачами, що дозволяє досягти найбільш живого та душевного звучання у домашніх умовах за відносно невелику вартість. А використання гарного вінілового програвача дасть Вам можливість отримати повністю аналоговий звуковий тракт, який вдихне у вашу музику життєвого реалізму з непідробним натуральним звучанням і геть-чисто відіб'є бажання повертатися до синтетичного звучання цифрових форматів.

Фірмова риса Klipsch - застосування рупорів, що відкриває можливість збільшення чутливості, поліпшення динаміки і зниження КНИ. У руслі свого кредо "динаміка - джерело музичних емоцій" компанія завзято вдосконалює рупори, прагнучи точного відтворення динамічної шкали аудіозаписів. чи кращу сумісність такої НЧ-ланки з ВЧ та СЧ-смугами, адже компанія Klipsch говорить про мільйони людиногодин, витрачені на розробку рупорів, динаміків та оптимізацію їхньої взаємодії.

Подібно до флагмана Klipschorn, нова Cornwall III входить у серію Heritage. Її неординарна чутливість — 102 дБ (1 Вт/1 м), і максимальний звуковий тиск 119 дБ дозволяють очікувати на динаміку, подібну до динаміки концертного звучання. Багато сучасних підсилювачів, на відміну від своїх предків півстолітньої давності, з легкістю видають у навантаження сотні ватів, але власники Klipsch цілком можуть зупинитися на елітних однотактних УНЧ класу А. Втім, високий ККД гучномовця — не єдина і не головна перевага рупорної АС.

Виробник нагадує нам, що невеликі за габаритами та вагою купольні титанові діафрагми дюймового "високочастотника" K-107-ТІ, так само як і СЧ3драйвера K-53-ТІ (діаметром 44,5 мм), сприяють високій точності звучання: завдяки і високої жорсткості вони скрупульозно відпрацьовують часові характеристики електричного сигналу. Позитивно дається взнаки ще й малий робочий хід котушок всіх трьох випромінювачів, необхідний для розвитку номінального звукового тиску. ВЧ-рупор має форму трактриси, а у "середньочастотника" - експонента. Обидва рупори мають більш широку спрямованість у горизонтальній площині, причому високочастотний по кутку розкриття навіть перевищує СЧ. Це зроблено навмисно, для компенсації активнішого поглинання ВЧ-коливань у житловому приміщенні, на середніх частотах навпаки — мінімізуються відображення не тільки від стелі і підлоги, але також і від бічних стін.

3-смугова конструкція забезпечила широкий відтворюваний діапазон - від 34 Гц до 20 кГц. Частоти поділу 800 Гц та 5 кГц сприяють природному та чистому звучанню СЧ-регістру. Витримана в строго консервативному дизайні, модель Cornwall III має незвично велику ширину - 64 см, але все ж таки відрізняється від попередниці новаціями у високотехнологічних СЧ і ВЧ динаміках.

Характерно, що ширина у АС більша, ніж необхідно для розміщення НЧ-головки; можна припустити, що справа в прагненні розподілити об'єм корпусу АС вздовж стіни, зменшивши таким чином його глибину, оскільки вузьконаправлене випромінювання рупорів виключає версію коригування АЧХ через переображення від передньої панелі. В ім'я вирівнювання чутливості рупорних випромінювачів та басового динаміка дифузор останнього, виготовлений із пресованого паперу, має велику площу (діаметр 381 мм). Його конструкція при обраній глибині НЧ не потребує великого робочого ходу котушки, так як він відразу впливає на велику масу повітря. Це дозволило використовувати аудіофільське рішення - ткане підвіс у вигляді 4 невеликих складок з латексним просоченням.

Спочатку АС прослуховувалися з 30-ватним підсилювачем класу А, оскільки він відповідав їм за чутливістю. Відразу стало ясно, що системи потребують направлення рупорів "середньочастотників" і "піщалок" на слухача, так що ставити їх уздовж стіни я не рекомендував би. Cornwall III створювали потужне динамічне звучання з масованим верхнім басом і абсолютно не обмеженою динамікою ударних, ефектно підкреслюючи ритмічність композицій популярної музики. А за рахунок прозорості у всьому діапазоні частот та адекватного відтворення тембрів джазові та класичні твори розкривалися з такою глибиною, яка змушувала прослуховувати всі тестові композиції до кінця.

Щодо тонального балансу можна вказати, що Cornwall мали трохи притушені середні частоти та посилені баси, але не в сенсі їхньої глибини — очевидно, що першочерговим завданням конструкторів було якісне поєднання НЧ-ланки з рупорними СЧ та ВЧ-випромінювачами. Сцена заповнювалася віртуальними джерелами звуку дещо збільшеного масштабу, але це не заважало слухати та суб'єктивно додавало детальності. Зона оптимального прослуховування у Cornwall III невелика, але при наближенні до АС зростає рівень і роздільна здатність СЧ/ВЧ, що може бути корисним в умовах неоднакового балансу в записах різних років та різних студій.

Зміна підсилювача на Lamm M1.1 принесла напрочуд чисте відтворення жіночого вокалу та ефект глибокого басу, який виникав при підвищенні гучності: низькі відчувалися через вібрацію статі під ногами і навіть власної грудної клітки, а КНД у Cornwall залишався непомітним. Здавалося, стало рівніше і АЧХ. Сцена придбала додаткову глибину, хоч і не досягала кращих стандартів. У ході прослуховування стало проявлятися загадкове властивість Cornwall III створювати в аудіотракті атмосферу аналогового звучання, а також наочно демонструвати глибину музичного задуму разом з технічним блиском виконання. АС Klipsch можуть багато повідомити поціновувачам віртуозної музики.

Cornwall III поєднує більш ніж піввікові традиції в акустичному оформленні вуфера та елементи передової технології у купольних драйверах. Така синергія інженерного мистецтва та чуйності до музичності аудіокомпонента стала можливою завдяки 60-річному досвіду компанії Klipsch Audio Technologies. Недарма ця модель відноситься до серії, названої "Спадщина". Хоча значення таких параметрів, як імпеданс та чутливість, виглядають у паспорті Cornwall III дуже спокусливо, ще більшою мірою ці АС, що втілюють концепцію харизматичного Пола Кліпша, приваблюють живим і душевним характером звучання. Рупорна АС із тих часів, коли ще не існував комерційний мас-медійний ерзац-продукт.

Характеристики Полочна акустика Klipsch CORNWALL III Cherry

  • Частотний діапазон 34 Гц – 20 000 Гц (+/-3 дБ)
  • Чутливість 102 дБ (2.83 Вольт @ 1метр)
  • Опір 8 Ом
  • Частота поділу кросовера Середні частоти: 800 Гц; Високі частоти: 5 000 Гц
  • Потужність 100 Вт (тривала); 400 Вт (пікова)
  • Тип корпусу Підлога
  • Акустичне оформлення Трисмугові системи з рупорним оформленням ВЧ та СЧ динаміків; НЧ динамік - фазоінвертор із трьома щілинними фронтальними портами.
  • Високочастотний динамік Один (K-107-Ti) 1-дюймовий (2.54 см) компресійний з титановою діафрагмою та рупором Tractrix.
  • Середньочастотний динамік Один (K-53-Ti) 1.75-дюймовий (4.45 см) компресійний з титановою діафрагмою та експонентціальним рупором.
  • Низькочастотний динамік Один (K-33-E, NEW!) 15-дюймовий (38.1 см) з дифузором з копозитного волокна, у фазоінвертному оформленні.
  • Максимальний звуковий тиск 119 дБ
  • Комплектація Двокабельне підключення є
  • Маса 44.5 кг
  • Матеріал корпусу та оздоблення MDF, лакований натуральний шпон: горіхи, вишні, чорного ясена.
  • Габарити(ВхШхГ) 90.81 см x 64.29 см x 39.37 см

Характеристики Акустична система KLIPSCH Cornwall III walnut

динаміки
ВЧ динамік 25.4 мм, титан
НЧ динамік 381 мм
СЧ динамік 44.5 мм, титан
додатково
Комплект поставки колонка, кріпак, інструкція
загальне
Акустичне оформлення фазоінвертор
Вага 44.4 кг
Варіанти обробки Горіх Лак, Вишневий Лак, Чорний Лак
Країна (Головний офіс) США
Мін. Частота відтворення 34 Гц
Макс. Частота відтворення 20 кГц
Тип акустичної системи Підлогова акустика
Точний колір Горіх
Чутливість 102 дБ
конструктивні особливості
Конструктивні особливості фазоінвертор
корпус
Матеріал корпусу дерево/MDF
потужність
Мінімальна потужність підсилювача 100 Вт на канал
Максимальна потужність підсилювача 400 Вт на канал
технічні характеристики
Макс. вхідний опір 8 Ом
фізичні характеристики
Висота колонки 908 мм
Глибина колонки 394 мм
Ширина колонки 643 мм