Центральний канал: Scansonic MB-B Center Black

Код: 10638
Виробник: SCANSONIC HD
Цена: 69264 грн

Тип: пасивна полична АС, Акустичне оформлення: фазоінверторного типу, Кількість смуг: 2.5

Враховуючи інтереси всіх кінолюбителів, Scansonic HD вважала природним створити відповідну центральну колонку для серії MB-B, що підтримуватиме найбільш важливу зону в системі об'ємного звучання, а також забезпечує приголомшливі вокальні дані та відповідну динаміку.

MB Center B - це високопродуктивна колонка центрального каналу, призначена для встановлення домашнього кінотеатру. Відповідно до інших моделей серії MB-B, елегантний корпус колонки має вигини і міцну посилену конструкцію. Вона оснащена двома 4.5-дюймовими СЧ/НЧ-динаміками з дифузорами з вуглеволокна та герметичним стрічковим твітером. Разом цей масив динаміків забезпечує відкрите та детальне звучання, роблячи Center B ідеальною для роботи з делікатною середньочастотною областю та діалогами, при цьому узгоджуючи динаміку MB Center з колонками фронтального каналу.

Стрічкові твітери

Конструктори Scansonic HD із самого початку були переконані, що деякі основні технічні рішення, застосовані в акустичних системах Raidho, матимуть основне значення. Колонки Scansonic HD серії MB-B були розроблені на основі стрічкового твітера, який працює із суперлегкою діафрагмою, запаяною з обох боків, щоб забезпечити плавний перехід до області середніх частот.

Стрічковий твітер має мембрану із надзвичайно низькою масою. Вона є сендвіч з каптону і алюмінію товщиною всього 20 мкм, а отримана маса становить близько 0.03 г, що приблизно в 50 разів менше, ніж у будь-якого звичайного текстильного, керамічного, берилієвого або алмазного купола. Менша маса безпосередньо сприяє більш високій роздільній здатності і меншому фарбуванню відтворюваного матеріалу.

Перероблений кросовер

Кросовери були повністю перероблені. Це призвело до набагато більш лінійного та природного звучання, яке чітко простежується у всьому модельному ряді MB-B. Кросовер був розроблений так, щоб зрівняти звучання всіх динаміків на відстані прослуховування. В результаті вийшла колонка, яка не тільки забезпечує велику та точну звукову сцену, але й може похвалитися синхронізацією, яка змусить вас притоптати ногою та викличе усмішку на вашому обличчі!

Плетені дифузори з вуглеволокна

Для серії MB-B компанія Scansonic розробила ребристу вуглецеву мембрану без пилозахисного ковпачка. Ретельно оптимізуючи форму і жорсткість, Scansonic вдалося зробити дуже тихий НЧ-динамік, який чудово поєднується зі стрічковим твітером. НЧ-динамік має підвісну магнітну систему, з довгим лінійним ходом та чудовими басовими характеристиками.

Динаміки були спроектовані, щоб відповідати тонкому невеликому корпусу. Карбоновий дифузор має дуже малу вагу, що у поєднанні з потужною магнітною системою забезпечує надзвичайно динамічне звучання. Приємним побічним ефектом цих конструктивних рішень є те, що період "прогріву" значно скоротився і становить близько 100 годин, що означає, що ви зможете швидше почути найкращий звук, який можуть запропонувати ваші колонки.

Скандинавський дизайн та якість складання

Акустичні системи серії MB-B мають міцну основу у традиціях скандинавського дизайну. Якщо дивитися на них прямо спереду, то вони прості, витончені, елегантні, візуально мають прямокутні контури, а якщо дивитися під кутом, то вигнуті лінії створюють спокійний органічний образ. Округлі краї корпусу зменшують дифракцію та мінімізують звуковий відбиток на частотній характеристиці.

Внутрішня конструкція була змінена для оптимізації повітряного потоку, що в поєднанні з мінімальним використанням демпфуючого матеріалу дозволило досягти динамічного і лінійного відтворення низьких частот. Старі акустично вентильовані корпуси тепер замінені корпусом з портом, який налаштований на оптимальну імпульсну віддачу, що забезпечує більш лінійне, динамічне та детальне відтворення низьких частот, і в той же час робить розміщення колонок у приміщенні набагато простішим та універсальнішим.

Відмінне звучання з будь-яким підсилювачем

Колонки Scansonic MB-B за своєю конструкцією є легким навантаженням практично для будь-якого підсилювача. Імпеданс не опускається нижче 4 Ом у жодної моделі, а чутливість висока у всіх пристроїв. Виробник рекомендує високоякісний підсилювач, при цьому неважливо, чи це буде ламповий підсилювач, напівпровідниковий, класу D або класу А. Колонки MB-B створені для того, щоб відмінно звучати з будь-яким пристроєм, до якого ви їх підключите.

Серія MB

Серія MB-B, тепер уже в другому поколінні, заснована на технологіях, що беруть початок у всесвітньо відомих колонках Raidho Acoustics, насамперед, на фірмовому стрічковому твітері. Моделі MB-B є рядом доступних за ціною акустичних систем, мета яких - запропонувати дуже високий рівень якості, і все це в класичному та автентичному скандинавському дизайні. Серія MB-B була розроблена для того, щоб побачити, наскільки далеко можна зайти в рамках бюджету, розробивши серію продуктів, доступних більшості людей, але при цьому не допускаючи компромісів як звук.

Підставки MB продаються окремо та доступні у двох варіантах виконання. Один з них відповідає регульованим алюмінієвим ніжкам, які можна побачити на великих моделях MB B.

Ключові особливості

  • Стрічковий твітер високої роздільної здатності та низької маси
  • Два 4.5-дюймові СЧ/НЧ динаміка з дифузорами з вуглеволокна
  • Закруглена конструкція корпусу зменшує дифракцію та непотрібне фарбування звучання.
  • Той самий масив динаміків, що й у колонці MB2.5
  • Великий динамічний розмах та безмежний запас потужності
  • Порт фазоінвертора на передній панелі колонки для зручності розміщення
  • Регульовані алюмінієві ніжки
  • Візуально та тембрально відповідають решті колонок серії MB
  • Максимальна продуктивність щодо конкурентів у своєму ціновому діапазоні
  • Технологія успадкована від всесвітньо відомих акустичних систем Raidho Acoustics
  • Автентичний скандинавський дизайн

Про бренд Scansonic HD

Не можна було б уявити Scansonic, не згадавши спочатку Raidho. Пропрацювавши з колонками Raidho більше 12 років, ця данська група інженерів і дизайнерів зіткнулася з новим завданням, коли їм було доручено створити нову серію високопродуктивних колонок для бренду Scansonic.

З самого початку команда Scansonic прагнула використати весь досвід та сильні сторони, отримані при розробці колонок Raidho. У той же час вони повинні були пам'ятати про багаторічну спадщину та скандинавські традиції дизайну бренду Scansonic. Кінцевою метою було створення найкращих колонок у розумних фінансових межах.

Технічні характеристики Scansonic HD MB Center B

  • Тип: пасивна полична АС
  • Акустичне оформлення: фазоінверторного типу
  • Кількість смуг: 2.5
  • Динаміки:
    • ВЧ-динамік: 1 х герметичний стрічковий твітер з багатошаровою мембраною з каптону/алюмінію
    • СЧ/НЧ-динаміки: 2 x 4.5" (114.3 мм) дифузор із плетеного вуглеволокна
  • Діапазон частот: 45 Гц – 40 кГц
  • Частота кросовера: 250/3500 Гц
  • Чутливість: 88 дБ
  • Рекомендована потужність підсилювача: від 50 Вт
  • Імпеданс: > 4 Ом
  • Розміри (Ш x В x Г): 480 x 178 x 286 мм
  • Вага: 10.3 кг